streda 27. apríla 2011

Houseboat v Paríži




Tento mesiac narážam na samé netradičné miesta prerobené na štýlové bývanie. Po garáži z predchádzajúceho príspevku, som po dlhej dobe znovu natrafila na prerobenú cementáreň v Barcelone od katalánskeho architekta Ricarda Bofilla...a znovu som si len závistlivo povzdychla. No a dnes ku mne priplával tento houseboat.












foto: livingagency.com

Ak chcete stráviť skutočne neskutočnú dovolenku v Paríži, môžete si houseboat aj prenajať priamo od jeho vlastníkov. Teda nie priamo tento. Bohužial tie na prenajatie sa nemôžu pochváliť takýmto vycibreným vkusom. Zaplatíte od 175 Eur za noc a môžete zakotviť priamo pod Eiffelovkou. Ponuku houseboatov nájdete napríklad na stránkach www.iha.com/vacation-rental, www.parishouseboat.com, www.waytostay.com.


pondelok 18. apríla 2011

Bývanie v garáži


Prvýkrát som sa s bytom v garáži stretla pred viac ako ôsmymi rokmi, keď sme si s mojim vtedajšo-doterajším frajerom, hľadali svoj prvý privát. Našli sme ponuku na jednoizbový byt v Lamači pod lesom. Z jednoizbáku sa vykľula prerobená garáž pri väčšej lesnej chatke, ku ktorej sme sa museli prebrodiť po zablatenej cestičke. Predstava bývania v garáži asi láka málokoho, po našom váhavom vstupe sme však našli celkom komfortne zariadený minibytík s véckom a sprchou...až sa mi nechcelo veriť, že sa to všetko do tej štandardnej socíkovskej garáže zmestilo. Nakoniec sme si však našli iný podnájom, takže bývanie v garáži sa nekonalo.

Nedávno som naďabila na prerobenú garáž, pod ktorú sa podpísali francúzski architekti Fabre / de Marien. Na naše pomery sa mi zdá o dosť väčšia, má 41 m2, čo je viac ako niektoré naše jednoizbáky v panelákoch, takže architekti do nej vtesnali kuchynku, obývačku, pracovný kútik, kúpelku aj spálňu vo výšinách. Navyše priestor vôbec nepôsobí preplnene, práve naopak, máte pocit, že by sa vám tam ešte množstvo vecí zmestilo.









utorok 12. apríla 2011

Bývanie podľa Tiny


Tina je Švédka žijúca v malej dedinke. Býva však úplne nešvédsky. Nečakajte žiaden jednoduchý dizajn plný svetlého dreva, čistých línií a bielej farby kombinovanej s červenou či námorníckou modrou. A už vôbec nečakajte nejaký country style. Prvé, čo mi napadlo pri pohľade na jej byt, bolo slovíčko glamour. Tina býva skutočne štýlovo. Veď posúďte sami.











A jej recept na nápaditý dizajn? Investujte do svetiel a tapiet, tie vytvoria luxusný základ, ktorý potom doplníte lacnejším nábytkom. Tina použila veľa vecí aj z IKEA, ale upravila si ich po svojom. Premaľovala ho, nalepila sklíčka, ornamenty...Tina má jednoducho dobré oko na to, ako rôzne prvky pospájať tak, aby vytvorili chic interiér, ktorý jej fakt závidím.

Ak sa vám páčilo kuknite aj na Tinin blog Signed By Tina.

nedeľa 3. apríla 2011

Kúpeľna, ktorá vás každé ráno pozdraví Bon jour!


Podľa mňa musí mať človek v takejto kúpeľni pocit, že ani nie je doma ale v nejakom luxusnom parížskom hoteli. Vysoké steny z mramoru, alebo minimálne kachličiek, ktoré ako mramor vyzerajú, veľký luster plný cingajúcich sklíčok a dve vtipné rohožky...aby muž vedel, kde je jeho miesto.


Pridajte k tomu pár zaujímavých a veselých detailov a máte kúpeľnu, ktorá vás vždy prenesie do milovaného Francúzska.



Namiesto tradičných bielych uterákov, ktoré zvyčajne v podobne ladených interiéroch vidíme, použila dizajnérka Betty Lou Phillips jemne ružové.



Inšpiráciou na toto rozdelenie uterákov bol krúžok na servítky. Podobný nastokla aj na uteráky.