pondelok 27. júna 2011

Nelámte si hlavu so záhlavím

Milujem čítanie v posteli...v nedeľu ráno z nej nevyjsť pred jedenástou a čítať si včerajšie noviny. Posledné mesiace je to pre mňa už len hmlivá spomienka, s malým dieťaťom môžete zabudnúť na vyvalovanie v posteli, ale predsa som si na to spomenula, keď som videla tento tutoriál ako si vyrobiť záhlavie postele. Je super mať také vysoké záhlavie, na ktoré sa pohodlne opriete. Určite lepšie ako sa opierať o studenú stenu, ktorú časom vyšúchate. Takže tu ho máme...krásne, jednoduché a voňajúce drevom. Stačí pár dosiek, šablóna a zlatý sprej a môže byť vaše.



Stačí zobrať pár dosiek. Vyšmirglovať a obrúsiť ich do hladka. Ak chcete, môžete ich nalakovať bezfarebným lakom. Potom už len vzadu spojiť jednotlivé dosky k sebe.



Šablónu si môžete kúpiť v nejakých kutilských obchodoch (majú napríklad na demaby.cz), alebo vyrobiť sami. Potom už len zlatou farbou v spreji nastriekať vzor priamo na dosky.


Tramtadádá a je to hotovo. Dosku stačí zasunúť za posteľ, je dosť ťažká, takže nebude mať tendencie omráčiť vás počas spánku. Ak chcete mať istotu pribite alebo priskrutkujte ju priamo k stene.


Dík Heather.

streda 15. júna 2011

Sedák z časopisov

Naďabila som na skvelý nápad ako využiť časopisy, ktoré sa vám doma hromadia. Čo s nimi, keď ich nechcete vyhodiť?  Urobte si z nich štýlové sedátko. Presne tak ako to urobili dizajnéri z Njustudia, ktorý svoj sedák pomenovali Hockenheimer.






pondelok 13. júna 2011

Ako si vyrobiť luster z „vešiaku“ na kvetináč

Čo len tí ľudia nevymyslia. Väčšina „normálnych“ ľudí v nich má zavesené kvetináče a na balkónoch sa z nich valia muškátové záveje. Vďaka bohu však existujú ľudia ako Britt, ktorí sa radi bavia a určite už na základke chodili do krúžku šikovných rúk. Ak máte trochu času (trochu viac) a hlavne trpezlivosti aj vy si doma môžete vyrobiť zaujímavý luster. 


Zoberte jeden taký košíček na kvetiny a ak treba namaľujte ho na neutrálnu farbu, alebo farbou akú bude mať váš luster vo finálnej podobe.


Retiazky hore rozmontujte a upevnite ich na krúžok (buď si ho vyrobíte z pevného drôtu alebo nájdete krúžok vhodných rozmerov). Pomocou pliešku umiestnite ku krúžku šnúru s koncovkou na žiarovku (môžete použiť nejakú zo starej lampy, alebo kúpite v Ikea).




A teraz začína tá najviacčasuzaberajúca robota. Zoberte šnúre koraliek a začnite lemovať. Každú šnúru korálov upevňujte tenkým drôtikom. Najprv si upevnite všetky šnúry hore, až potom v strede. Šnúry musia byť dosť nahusto, aby ste vytvorili želaný efekt. Nakoniec šnúry upevníte ku krúžku na spodnej časti košíka. Ak sú príliš dlhé, tak ich jednoducho po upevnení skrátite.


Na záver môžete celý luster ešte prestriekať sprejom vo farbe koraliek, aby aj všetky drôtiky chytili rovnakú farbu ako korálky a všetko sa farebne zjednotilo.





štvrtok 9. júna 2011

Interiér alá Tisíc a jedna noc

Priznám sa, že ja veľmi arabský štýl v bývaní nemusím...moc vyčačkané, romantické, preplnené, presklíčkované... Ale zasa, keď interiér vyzerá dobre, skloním hlavu a priznám porážku. A toto je ten prípad. Interiér strediska Anantara Qasr Al Sarab, ktoré sa nachádza uprostred púšte dve hodiny od Abu Dhabi sa skutočne vydaril. Samozrejme, že sú tam aj tie sklíčkové cingrlátka, ale napriek tomu pôsobí interiér jemne, útulne, tak nejak poukladane až takmer jednoducho, čo je pre arabské interiéry takmer nemožné.











 

utorok 7. júna 2011

Dvojzložková vaňa od Moreno Ratti

Inšpirovaná klasickými starými plechovými vaňami na nôžkach. Nessie, ako sa táto krásna vanička volá, má okrem nádherného jednoduchého dizajnu ešte jednu skvelú vlastnosť...dokáže meniť farby. Teda nie tak celkom, ale vaňa sa skladá z dvoch do seba zapadajúcich častí, ktoré dostať vo viacerých farebných kombináciách. Je len na vás aké farby si nakombinujete.

Táto bielomodrá kombinácia je inšpirovaná Gréckom.



streda 1. júna 2011

Posadnutá premenami

Posadnutá premenami - to mi napadlo, keď som opäť po dlhej dobe zablúdila na jej blog mosaicworksca. Okrem vyrábania zrkadiel z rôznych materiálov od ceruziek, mozaiky, a metrov (kuk na môj článok Zrkadlo zo 78 pravítok z marca), je posadnutá premenami svojho bytu. Predsieň mení minimálne päťkrát do roka. A rad za radom mení aj ostatné izby svojho bytu. Niežeby na nich bolo niečo zlé, jednoducho má z času na čas chuť dať izbe nový look. Veď pozrite sa sami.

4x premena predsiene 



Premena izby dcéry Emmy - zo žltej do modrej






Premena izby dcéry Hannah - z červenej do čiernobieložltej





Ak sa chcete pozrieť na premeny robené v našich končinách - myslím tým na Slovensku a v Čechách, kliknite na mariannebydlení.cz, kde práve prebieha súťaž o najlepšiu domácu premenu. Ak ste sa náhodou sami nezapojili, môžete omrknúť premeny iných a hlasovať, ktorá sa vám páči najviac.