utorok 30. augusta 2011

Plno betónu a gramofón na kuchynskej linke

Tento dom nájdete vo Švédsku na ostrove Gotland. Vraj je to dom typický pre tento ostrov. Ľudia tu radi kombinujú jednoduchý štýl a prírodné materiály. Výsledkom je veľmi príjemný interiér plný bielej farby, prírodného dreva a okorenený sivým betónom.

















utorok 23. augusta 2011

Ako škaredé káčatko v krásnu labuť vyrástlo alebo vydarená premena jedného domu

Keď som videla premenu tohto domu od Kirsten Marschal z dizajnového štúdia Palmerston, bolo mi hneď jasné, že to tu musím zavesiť. Táto premena totiž pôsobí akoby do temnej jaskyne zrazu spadol meteorit a celú ju rozžiaril. Z tmavej kobky sa pomocou farieb a nečakaných detailov stala biela nevesta.







Všimnite si pozoruhodnú lampu v kuchyni, je od castordesign.ca a je vyrobená z použitých žiaroviek. Každý kus je originál a vyrobia vám ho priamo na mieru. Kuchyňa je z Ikea, okrem hornej poličky s priečinkami, z ktorej si spravili malú knižnicu.





 
 Ten stoh kníh vyzerá super, ale nechcela by som zrazu potrebovať tretiu knihu odspodu. 


 Čierny strop, biele pantonky, starý luster a harfa = dokonalá kombinácia.





nedeľa 14. augusta 2011

Mať parohy je in!

Tiež milujete srnčeky, jeleňov a Bambi? V akejkoľvek podobe? Živé, na obrázku, z porcelánu, na brošni, tričku...v poslednej dobe mám pocit, že takmer v každom modernom interiéri nesmie táto trofej chýbať. Ak aj vy túžite po jelenčekovi na stene, ale nechcete tam mať vypreparovanú hlavu alebo niečo tomu podobné, našla som pre vás typ. Vyrobte si vlastného jelenčeka!



Potrebujete trochu pletiva, kopu starých novín, lep na papier, trpezlivosť a šikovné ruky. 

Naprv si z pletiva urobte kostru hlavy. Toto je najdôležitejšia a najzložitejšia časť. Vzadu pripevnite pevnejší drôt, ktorý bude slúžiť na zavesenie vášho výtvoru na stenu. Z pevného drôtu vyrobte aj parohy.






Papier natrihajte na pásiky, vyplňte ním formu a postupne nalepujte papier na pletivo. Papier vrstvite. Najprv si spravne jednu stranu jelenčeka. Nechajte lep zaschnúť a potom si spravte druhú stranu. 







Nakoniec jelenčeka môžete ale nemusíte prestriekať bezfarebným lakom a šup s ním na stenu.

zdroj: Mollie


pondelok 8. augusta 2011

Srdečný pozdrav z dovolenky

Ospravedlňujem sa za minulotýždňový blogový výpadok, ale nakoniec sa aj nám podarilo vyraziť na krátku dovolenku.  Boli  sme navštíviť našich priateľov z Južnej Afriky, ktorí si kúpili letný dom vo  Francúzsku, na ostrove Ile de Ré. Spomínam to tu preto, že keď som ich nový príbytok videla, vedela som, že z neho spravím príspevok na môj blog. Interiér si zariaďovali úplne sami, Peter vešal všetky lampy a taktiež vybral a kúpil obrazy u miestnej maliarky. Vznikol tak jednoducho ale útulne zariadený interiér, v ktorom okamžite pocítite prímorskú atmosféru...aj keď ste vlastne len pár metrov od oceánu.