sobota 22. októbra 2011

Bábätkovská izbička

Asi málokto má u nás špeciálnu izbičku pre novonarodené bábätko. Sme radi, keď vôbec máme izbu pre nás samotných a nebývame v kuchyni, obývačke a spálni zároveň. Ak by sa nejaká izbička predsa len našla, väčšinou býva zvykom, že mamička má dieťatko v spálni pri sebe, predsa len je to praktickejšie. Napriek tomu, keď som našla premenu alebo lepšie povedané refresh tejto izbičky, rozhodla som sa, že sa ju oplatí ukázať. 


Na tejto premene totiž môžete vidieť, akú moc majú doplnky, drobné detaily, látky... Ak sa totiž pozriete na pôvodný stav a stav potom, vidíte, že základ izby a väčšina nábytku ostala. Pridala sa tapeta na stenu, koberec, sedáky...ale hlavne zaujímavé textílie, či už na sedákoch, alebo psíkovaná látka na magnetickej tabuli, ktorá sa opakuje aj na vankúši. Na komodu z Ikea namontovali tyrkysové úchytky. Tyrkysová sa opakuje aj na obrázku, na lampe, sedáku. Keď sa potom pozriete na obrázky pred a po, zrazu vidíte rozdiel. Izba na obrázkoch pred vyzerá prázdna, nedokončená. 
Keď teda večer sedíte znechutená vo svojom starom obýváku a v duchu nadávate, že by ste najradšej všetko vyhodili, ale čo s tým, keď nemáte na nový nábytok, stopnite a vymažte tú pásku. Nezúfajte, niekedy postačí aj malý refresh.








Zdroj: Tim

Napriek tomu, že sa mi izbička veľmi páči, stále mi tam niečo nesedelo. Potom ma osvietilo. Jasné, viete, čo mi v tejto izbičke chýba? Keď už urobili takúto izbičku pre novorodenca, prečo tam nemajú prebaľovací pultík? 

utorok 11. októbra 2011

Dom ako skladačka

O montovaných domoch som nikdy nemala extra mienku. Keď ale výsledok vyzerá ako HUF Haus, hovorím si, že môže byť. Asi si to povedalo aj zopár dizajnérov a porotcov, keďže HUF Haus získal Red Dot Design Award 2009. 



Modulový systém HUF Haus je unikátny systém skladania domu, ktorý sa vyrobí podľa vašich požiadaviek priamo v Nemecku a následne vám ho firma príde namontovať. Na internete si jednoducho pozriete komponenty, zadáte počet miestností, veľkosť domu. Firma príde priamo k vám, zamerajú pozemok a dodajú riešenie na mieru. Pre domy sú typické najmä veľké presklenné plochy a môžete si vybrať klasickú šikmú strechu alebo teraz takú „módnu“ rovnú.
Síce píšu, že majú pokrytú celú Európu, ale tá pre nich zjavne končí Českou republikou. Ďalej na východ už nejdú, výnimkou je Rumunsko. Podľa mňa, ak by ste mali skutočný záujem, dajú sa prehovoriť, veď z Čiech to už nie je tak ďaleko.








 
 Ak chcete viac info kliknite na www.huf-haus.com.

pondelok 3. októbra 2011

Sadnite si na dvere!

Podľa mňa existujú domáce projekty, pri ktorých je výsledok vždy trochu riskantný. Finál môže vyzerať super, ale aj úboho. Sedačka z dverí je jedným z nich. O finálnej verzii totiž rozhoduje mnoho drobných detailov, napríklad musíte mať zaujímavé dvere, najlepšie z masívneho dreva so starým kovaním. A musíte ich rozrezať na správnom mieste a potom to dať celé dokopy tak, aby to držalo pohromade a dalo sa na to aj pozerať. Aj táto dverosedačka by nevyzerala ani spolovice tak dobre, keby tam nebol ten drobný sklon s prednou nožičkou, patina, kovanie... 



Túto sedačku vyrobil John Doucet z troch dverí. Najviac času (30 hodín) mu zabralo zošmirglovanie starých náterov.  Na niektorých častiach nechal trochu starého náteru, aby povrch nebol jednotvárny, ale po natretí tmavohnedým lakom chytil zaujímavú patinu. Na niektorých miestach chytil lak tmavšie, na iných bledšie. Nakoniec John pridal na dvere staré kovanie a doplnil ho starými klincami, ktoré vidíte vpredu na spodnej časti.