štvrtok 27. júna 2013

Konečne sa zo mňa môže stať Masterchef! Nová kuchyňa je na svete

Posledný krát som sa tu lúčila s tým, že čoskoro napíšem o mojej novej kuchyni...nó chvíľu to teda trvalo, konkrétne pár mesiacov, ale kuchyňa je konečne na svete a teda v ukazovateľnej podobe.

Takže tu je tesne po dokončení. Ešte úplne v panickom stave.


A tu je jej predchodkyňa. Už z fotky ma mrazí, prepáč ale musela si ísť preč, nemohla som sa na teba ani pozrieť.


A tu je medzistav. Keď som sa skúšala tú starú kuchyňu polepiť anglickými novinami. Bol to trochu problém, kedže dvierka mali tie ornamentálne zárezy, ale celkom to išlo. Ešte som mala v pláne pretrieť tie kachličky na bielo. Nevyzeralo to úplne zle ale keď mi už odpadli dvierka pod drezom a v ruke ostala zásuvka, povedala som si, že je predsa len čas kuchyňu vymeniť.


Ako prvé prišla na rad prehliadka webov, výrobcov kuchýň a zistenie, že predsa len nakoniec skončím v Ikea. Vybrala som nakoniec kuchyňu Arsta, čisto bielu, matnú.


Kachličky som kúpila v Maagu v R1 centre v Bratislave. Mali na výber lomené, tzv. diamant rez, alebo hladké, vybrala som lomené. Zdalo sa mi, že s tými hladkými by som si pripadala ako v kúpelni. Jediná výhrada k Maag predajni je, že sľubovali dovoz do dvoch týždňov a nakoniec z toho bol mesiac bez akéhokoľvek vysvetlenia. A to som im tam samozrejme každý týždeň volala, či už neprišli.




Nová perleťovo biela kanvica DeLonghi. Nájdete na rôznych e-shopoch. Ja som kupovala z hej.sk.


Keď žijete so surfistom/windsurfistom ako ja, v byte sa vám povaľujú minimálne tri plaváky. Ak ich zavesíte na stenu, urobíte radosť nielen sebe (že konečne nezavadzajú!) ale aj jemu, že sú konečne pekne na očiach. Vešiaky som musela kupovať v USA, kedže v EU ich nikde nemali. Nakoniec to skoro stroskotalo na shippingu, lebo bol drahší ako ten vešiak, ale nakoniec nám s tým pomohli naši známi, ktorý ich zobrali do kufra.






 Tak, po pár mesiacoch organizovania, čakania, kachličkovania, je kuchyňa na svete. Inak Ikea 3D plánovač nefunguje na macoch a niekedy z neho máte pekné nervy, hlavne keď robíte kuchyňu do účka. A taktiež je dôležité natrafiť na dobrého poradcu. Za mesiac som kvôli kuchyni navštívila Ikeu snáď 12 krát a vždy som narazila na inak kompetentného poradcu. 

No a teraz je na rade detská izba. Snáď jej to nebude trvať mesiace a ukáže sa tu skôr. Dovtedy sa budem snažiť prispieť aspoň nejakými inými zaujímavými vecami, na ktoré natrafím. 

ps: Mami, tak konečne si ju môžeš pozrieť