pondelok 13. júna 2011

Ako si vyrobiť luster z „vešiaku“ na kvetináč

Čo len tí ľudia nevymyslia. Väčšina „normálnych“ ľudí v nich má zavesené kvetináče a na balkónoch sa z nich valia muškátové záveje. Vďaka bohu však existujú ľudia ako Britt, ktorí sa radi bavia a určite už na základke chodili do krúžku šikovných rúk. Ak máte trochu času (trochu viac) a hlavne trpezlivosti aj vy si doma môžete vyrobiť zaujímavý luster. 


Zoberte jeden taký košíček na kvetiny a ak treba namaľujte ho na neutrálnu farbu, alebo farbou akú bude mať váš luster vo finálnej podobe.


Retiazky hore rozmontujte a upevnite ich na krúžok (buď si ho vyrobíte z pevného drôtu alebo nájdete krúžok vhodných rozmerov). Pomocou pliešku umiestnite ku krúžku šnúru s koncovkou na žiarovku (môžete použiť nejakú zo starej lampy, alebo kúpite v Ikea).




A teraz začína tá najviacčasuzaberajúca robota. Zoberte šnúre koraliek a začnite lemovať. Každú šnúru korálov upevňujte tenkým drôtikom. Najprv si upevnite všetky šnúry hore, až potom v strede. Šnúry musia byť dosť nahusto, aby ste vytvorili želaný efekt. Nakoniec šnúry upevníte ku krúžku na spodnej časti košíka. Ak sú príliš dlhé, tak ich jednoducho po upevnení skrátite.


Na záver môžete celý luster ešte prestriekať sprejom vo farbe koraliek, aby aj všetky drôtiky chytili rovnakú farbu ako korálky a všetko sa farebne zjednotilo.





1 komentár: