nedeľa 24. júla 2011

Večerníček

Je pol jedenástej večer a ja si v duchu hovorím, o čom by som napísala. Na ploche počítača mi v šuplíku blog visí šesť kastlíkov, čakajúcich na zverejnenie. Všetky som si rad radom preklikala, ale tak nejak som sa v tomto momente nenadchla ani pre jeden z nich. Potom som na nete natrafila na Thomasa Paula a jeho novú kolekciu postelného prádla...a zrazu sa mi zdalo, že to je to, čo hľadám. Uznávam, možno je to podmienené tým, že celé moje telo už volá po spánku, dohovára mi...choď do postele dokým ťa ten šesťmesačný panáčik zasa nezobudí. 

Každopádne musíte uznať, že to postelné prádlo je úplne úžasné....jednoduché, vtipné, zaujímavé, proste také, že som hneď musela kliknúť na Thomasovu stránku. A odporúčam aby ste to urobili aj vy!
Okrem posteľného prádla a podušiek, na ktorých je zobrazený snáď celý zverinec, nájdete aj lampy, koberce, šatky, taniere, zápisníky a množstvo ďalších pekných vecičiek. 






Dobrý večer, na dobrú noc, Macko z plyšu spieva vám, volajú ma Macko Uško...

pondelok 18. júla 2011

Na návšteve v Amsterdame

Keď som bola prvýkrát v Amsterdame, pamätám si ako ma prekvapilo, že ľudia nemali na svojich príbytkoch záclony. Niektorí mali dokonca sklenené dvere! A tým myslím nie mozaikové, farebné, matné či inak nepriehľadné...nie myslím sklenené ako na bežnom okne. A tak, keď sme kráčali uličkami, často sa nám naskytol celkom intímny pohľad priamo do obývačky. Domáci chodili po uliciach bez toho, že by ich to nutkalo pozrieť sa cez okná, mňa to ale fascinovalo a často som neodolala.
 
V Amsterdame žije aj Desiree.  Do jej bytu teraz môžete nakuknúť celkom legálne a bez voyerovských výčitiek. Desiréé má 82 m2 veľký byt blízko centra. Miluje dizajn a obchádzanie starých fabrík, odkiaľ si prináša do bytu stále nové poklady. Napríklad ten stolík na kolieskach našla vyhodený pred poštou. V zariaďovaní svojho interiéru sa rada hrá a skúša. Napríklad provizórne umiestni na stenu obrázky, nechá ich tam týždeň a keď sa jej tam stále páčia nainštaluje ich natrvalo...teda aspoň do najbližšej zmeny. ☺ Jej byt je plný pokojných farieb, jemných odtieňov, sama hovorí, že je to hlavne kvôli jej práci sociálnej pracovníčky. Keď príde domov chce mať kľud, pokoj a vypnutú myseľ, takže v byte nenájdete žiadne rušivé a výrazne krikľavé prvky.












 
Inak, skúste si tipnúť, koľko má Desiree rokov....keď som videla jej byt prvýkrát, tak som si hovorila, pracovný stôl s dievčatkom alá batman, to bude nejaká príjemná žena okolo tridsiatky, krátke blond vlasy, dlhý pulóver, legínsy, možno ešte študentka...no nebudem vás zdržiavať Desiree má už dospelé deti. Celkom zaujímavý interiér na takmer „dôchodkyňu“, nie?

foto: desiree

nedeľa 10. júla 2011

Detské izby 2

O zaujímavých detských izbách som písala už vo februári, ale nedá mi nezavesiť ďalších pár zaujímavých fotiek, ktoré sa mi nazbierali v počítači...asi to bude tým, že už pomaly rozmýšlam ako zariadim izbu pre našu dcéru. :)
Takže tu ich máme, osem krásnych detských kráľovstiev.








nedeľa 3. júla 2011

Plastická chirurgia 2 - facelift skrinky

Máme tu ďalšiu vydarenú návštevu plastického chirurga. Tentokrát ju podstúpila stará dáma v najlepších rokoch, ktorá sa vďaka nápaditému faceliftu stala opäť atraktívnou. Už sa nemusí obávať, že by si ju v izbe nikto nevšimol. Takáto starenka sa nájde určite v každej domácnosti. Ako uvidíte stačí zobrať farbu, sprej alebo tapetu, k tomu pridať zaujímavé úchytky a skrinke uberiete nielen roky a odreniny ale dokážete z nej spraviť hotovú krásavicu.

Skrinka pred plastikou

 Skrinka po plastike



Skrinka počas úpravy

Celá skrinka sa prestriekala striebornou farbou v spreji.


Predok zásuviek sa natrel trochu kontrastnejšou kobaltovou farbou.


Dôležitú rolu zohrali úchytky, ktoré skrinke dodali francúzsky šmrnc Ludvika štrnásteho.


To ešte podtrhli francúzske nápisy na šuflíkoch  - jeden, dva, tri, štyri. Na nápisy si môžete vyrobiť šablónu, cez ktorú písmenká prestriekate alebo si ich môžete dať vyrobiť ako nálepky, ako to bolo v tomto prípade. 

  


Zdroj: Charming