nedeľa 18. novembra 2012

Premena mojej predsiene

Tak som si povedala, že ukazovať cudzie krásne naleštené zahraničné premeny interiérov vie každý...nastal čas ísť s vlastnou kožou na trh a ukázať niečo z našej domácej kuchyne...tentokrát to síce nebude kuchyňa, ale premena mojej predsiene. 

Predsieň po

Predsieň pred

Na premenu predsiene som sa chystala už dlhšiu dobu a moje predstavy o nej sa menili každý druhý deň. Najprv mala byť biela, potom bieločierna, aby sa z nej nakoniec vykľula hnedo-zlato-biela. Zistila som totiž, že keď som predsieň natrela na bielo, dala bielu skrinku a zavesila veľké zrkadlo, zrazu sa na mňa valili vysoké biele stropy (3,30cm) a pocit nezabývanej prázdnoty. Takže nastalo hľadanie tapiet. Jediné, čo som vedela, že to budú jednoduché pásiky. Lenže po hľadaní na weboch a chodení po tapetových obchodoch som zistila, že nájsť jednoduchú pásikavú tapetu, kde pásiky nebudú ani príliš úzke ani široké, nebude vôbec jednoduché. Zdá sa, že v tapetových štúdiách letia iba pásiky šialených farieb, alebo také, kde okrem pásikov museli vtesnať aj nejaký ornament. Nakoniec som ideál našla v Horus Trade - http://www.horustrade.sk/tapety.  

Predsieň pred

Na jednej stene je okno z kúpelky. Nechcela som ho zatapetovať, kedže cez neho preniká svetlo. Po otapetovaní steny, ale biely rám okna ešte viac vynikol a tak som rozmýšlala ako ho opticky "potlačiť". Napadlo mi vyrobiť rám ako na obraz. Veselo som nakráčala do výrobne rámov s papierikom, na ktorom boli rozmery. A narazila som na ďalší problém - obchody zamerané na rámovanie ponúkajú štandardizované rámy do určitých rozmerov a hrúbky (obišla som viaceré vrátane hornbachu a baumaxu). Moje okno už bolo nad limit. Najširšiu možnú hrúbku, ktorú mi vedeli ponúknuť bolo 10 cm a ja som potrebovala 12. Chvíľu som aj rozmýšlala, že to zoberiem, ale potom ma zarazila cena, teta ju vyrátala na 110 eur. Takže, mám mať užší rám a za také peniaze? V hlave sa mi ukázala výška mojej materskej a odpoveď bola hneď jasná. Doma som mala krabicu z televízora, z ktorej som vyrezala potrebný tvar a odlúpla vrchnú farebnú vrstvu, pod ktorou sa objavila zaujímavá vrúbková. Rám som potom prilepila obojstrannou lepiacou páskou.

Predsieň po

Detail na spomínaný rám z kartónu

Predsieň pred

Predsieň po

Záclony a hnedý záves som kúpila v Ikea. Taktiež dve biele poličky Lack, na ktorých oddychujú aj moje jelenčeky.



 Kreslo som raz kúpila vo výhodnej akcii a najprv som ho mala v pracovni. Potom skončilo "odložené" v spálni, kde čakalo na svoju príležitosť.


 Zrkadlo z blšáku, soška z antikvariátu.


Kolobežka, ktorú mi doniesol môj muž z Francúzska.

Jasné, že predsieň ešte nie je celkom podľa mojich predstáv. Na stenu, kde je okno sa chystám urobiť držiak na topánky a jedny dvere nastriekať na zlato. Snáď to vyjde a vy uvidíte výsledok už čoskoro tu. Držte palce.

Ps: ...a možno dojde aj na tú kuchyňu...už sa na nej pracuje :)

7 komentárov:

  1. Moc se vám to povedlo ,krásná tapeta :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to moc hezky ¨! Přeměna se fakt povedla. Už se těším na fotky z kuchyně :-)
    MartinaK

    OdpovedaťOdstrániť
  3. my favorite: the sun shaped mirror: http://bykoket.com/catalogue/guilt.php

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I'm an interior designer and I have to say that your work is excellent, let the reference brand with which I am working on my final project to see if you like. the brand is: http://www.bocadolobo.com/en/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To Marge: Thanks. This one is also nice.
    To Hana: bocadolobo looks really cool.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vydarená premena, odvážna s citom pre detaily a krásne zakomponované retro a vintage kúsky, nemám slov

    OdpovedaťOdstrániť